Girişim Gelişim Döngüleri

Jun 08, 2021

Sevgili Zoom`un yorgun savaşçıları...Uzaktan çalışmaya geçtiğimiz zamandan beri bir seneden fazla geçti. Geçirdiğimiz dönemin zorlukları ve ortak kayıplarımız gölgesinde yazı yazmak eskisinden biraz daha güç. Ortak yas tutmanın mümkün olmadığı zamanda yüksek ses ile neşeli tonda konuşmak ve geleceği konu edinmek suçluluk duygusunu da beraberinde getiriyor. Bir şekilde bu dönemi geçirdiğimizde geri dönüp farkındalığımızla baş başa kalacağız . Bu dönemde bize kendini tekrar eden anılar eşlik ediyor. Benim aklımdan çıkmayan bir imge dedemin çocukken götürdüğü yunus heykeli olan parktı. Beni heykellere götürürdü. Ben de heykel etrafında koşardım en sonunda kaç tur koştuğumuzu sayardık. Bittikten sonra eve gider gururla kaç tur bitirdiğimi ailemle paylaşırdım. Bu düşüncelerin ne anlama geldiğini yaşadığım dönem içerisinde yorumlayamıyorum.  Bilgelik kanatlarını şafak vakti açar demişler. Belki o zaman anlamaya çalışmak daha faydalı olur. Bu yüzden girişimcilik konularına geri dönelim. (Bu sırada dinlemek için müzik önerisi -> https://open.spotify.com/track/4RaxnzmTN4bojbbEYtvXjk?si=22440c5aba4c4d6d)

Delphin bazen derin sularda bazen yıldızlarda


Zor dönemler sadece kişileri değil çalıştığımız girişimcileri de etkiledi. Bu dönemden gelişerek çıkanlar olduğu kadar, ilerlemeyi bırakmak zorunda kalanlar oldu. Gelişim ve büyüme tüm çalıştığımız şirketlerin ortak özelliğidir. Viveka olarak pazara giriş yapan ve büyümek isteyen firmalarla sıklıkla hızlandırma ve kuluçka programlarında karşılaşıyoruz. Startup firmalarındaki büyüme hedefi birbirine zıt noktalara çeken iki kuvveti bir arada barındırıyor. Mevcut olan ürün-pazar uyumuna bağlı adaptasyon becerisi ve stratejik olarak bir sonraki adıma alışmak için değişim becerisi. Hem mevcuta uyum sağlayıp hem sonraki adıma göre değişmeye çalıştığınızda bu iki kuvvetin birbirini nasıl çektiğine şahit olabiliyorsunuz. Mentor önerisi olarak büyümek isteyen bir firmaya varolan koşula uyum sağlamasını istemek veya mevcutu korumak isteyen firmayı da büyümeye zorlamak faydasız olabiliyor. Hele bu kadar radikal dönüşlerin olduğu bir zamanda büyümeyi mi beklemeyi tercih etmek zor.

Fotoğraf-Tom Fisk Sindang Jaya Singapur


Zaman zaman zihin karıştıran bu örgütsel davranış durumunu kavramaya çalışırken imdada Netflix`te bebek davranışları üzerine bir belgesel yetişti. Belgeselde büyüme ataklarını anlatıyordu. Büyüme atakları gelişimsel teoride çocukların belirli zamanlarda öngörülebilir bir eğilimde büyümediğini duraklama ve sıçrama döngüleri ile gelişim gösterdiklerini kanıtlıyordu. Çalışmayı gerçekleştiren araştırmacı uzun bir süre topladığı verilerde bir hata olduğunu düşünmüş. Gerçekten çocuğun boyu bir süre uzamıyor ardından bir anda sıçrama yaşıyordu. Yıllar önce üniversiteye gelen Üstün Dökmen hoca da böyle güzel bir metafor kullanmıştı. (Salonda Ravel`den Bolero çalıyordu anlatırken) Aynı iyi veya kötü deneyimlerin tekrarı ile büyüdüğümüz üzerine güzel bir metafor olduğunu düşünmüştüm. Büyümek veya beklemek belki gerçekten genç şirketlerin birbiriyle çatışan dinamikleri değil birleştiği bir döngüden oluşabileceğini düşündüm.

Fotoğraf -> Anirudh Bharat . Konark Güneş Tapınağı 


Bize göre ilerleme ve gerileme hareketleri gibi gözüken davranışlar belki gerçekten de gelişimsel döngülerden oluşuyordur. Bizim klasik şirket büyüme eğrisinde gösterdiğimiz düz tırmanan ciroda büyüme çizgisi olmayabilir. Bazen gerçekten pazar benimseme kesitlerinin içinde bulunan olgunlaşma ve atak döngülerinden oluşuyor olabilir mi ? Hem uyum sağlamanın hem büyümenin yolu bir döngü müdür ? İlk başladığın ofise dönmek, çocukken büyüdüğün sokağa dönmek, ilk çalışmalara dönmek...Geri gitmek değil ancak varolan uyum sağlayarak üstüne tur bindirmek. Bazen ileri bazen geri. Biraz hızlı biraz yavaş.


Peki şirketinize bu şekilde bakmanın nasıl faydası olur ? -Pazar uyum sürecine yatırım yaparken yeni ürün ve pazar cepheleri açmak konusunda daha temkinli olmak.-Yatırım arama sürecinde büyüme fazından öncesi aşamalara göre zamanlamak.-Büyüme aşamasında iş modelini yeniden konumlandırmak eski uyum faaliyetlerinden bazılarını geride bırakabilmek. -Kurucu ortaklar arasında bir dinamiklere dair düşünce birliği geliştirmek.

Hepinize sağlıklı bir mevsim değişimi diliyorum. Yol şarkısı https://open.spotify.com/track/6DjRrgnIppWgyccDDEFAqe?si=cb5d62a322f048cf